Teatrene i Teaterbilletter-samarbejdet tager både de ansattes og publikums sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi følger derfor situationen omkring coronavirus og de officielle retningslinjer.

Her følger retningslinjer for besøg på Teaterbilletters teatre:
• Krav om mundbind er ophævet, og åbningstiden for barer er kl. 24.

Du skal stadig vise coronapas, også ved udendørs arrangementer:
• Vis negativ covid-19-test ved ankomst, enten digitalt eller på papir. Dokumentation skal indeholde navn, testtidspunkt og testresultat.

• Din covid-19-test skal maksimalt være 72 timer, og det gælder fra det tidspunkt, du fik taget testen på og altså ikke fra det tidspunkt, du har fået svar på din test. Enten en PCR-test eller en antigentest (hurtigtest) duer.

• Hvis du HAR været smittet og kan fremvise en positiv test, som er mellem 14 dage og 26 uger gammel, behøver du ikke at kunne fremvise en negativ covid-19-test.

• Hvis du er vaccineret med 1. stik og kan vise dokumentation for, at der er gået minimum 14 dage og maksimum 42 dage siden dette, kan du gå i teatret uden en negativ test.
• Du skal vise enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort sammen med dit coronapas (Ingen af ovenstående oplysninger vil blive gemt eller opbevaret efterfølgende).

Læs også: de officielle retningslinjer om Coroanpas fra coronasmitte.dk

Ofte stillede spørgsmål om Covid-19 retningslinjer for teaterforestillinger hvor publikum sidder ned under forestillingen:

Hvor mange publikummer må vi være til en forestilling?
Forsamlingsforbuddet gælder ikke arrangementer hvor publikum sidder ned. Så der må være op til 500 deltagere til det enkelte arrangement – inklusiv publikum, personale og optrædende. Udendørs må man være 1000 personer pr. sektion.

Hvad gør I for at publikum kan gå sikkert i teatret?
Teatrene i Teaterbilletter-samarbejdet følger til hver en tid sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger. Der er opsat håndsprit i publikumsarealerne og sørget for ekstra rengøring.

Hvad sker der, hvis I må aflyse en forestilling eller et arrangement pga. coronavirus?
Hvis teatrene, på baggrund af myndighedernes anbefalinger, er nødsaget til at aflyse en forestilling eller et arrangement, vil du blive kontaktet af teatrets eller vores billetkontor. Vi beder dig om kun at henvende dig hvis det er absolut nødvendigt og gerne på mail.
Hvis du har billet til Folketeatret, Betty Nansen Teatret, Nørrebro Teater eller Østerbro Teater kan du kontakte BilletBillet på e-mail.
Hvis du har billet til et af vores øvrige teatre bedes du kontakte Billetten A/S på e-mail.

Kan jeg få refunderet min billet, hvis jeg bliver syg med coronavirus?
Du kan som udgangspunktet ikke få refunderet din billet, hvis du bliver syg. Hvis du er medlem af fordelsklubben Mit Teater, kan du gratis bytte dine billetter op til 48 timer før forestillingen (visse teatre undtaget).

Hvordan sikrer teatrene, at der er afstand mellem publikum?
Hvert teater har sin løsning, som sikrer, at du kun kommer til at sidde sammen med dine ledsagere. Når du køber billet til nogle teatre, kan du se afstandspladser i salsoversigten, på andre teatre vises publikum på plads i salen af personalet. Skulle myndighederne komme med nye anbefalinger ift. afstand mellem mennesker, tilpasser teatrene løbende pladserne til det.

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil se forestillingen, men er bange for smittefare?
Vi følger sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger og opfordrer dig til at gøre det samme for at undgå smitte.

Skal jeg have maske på, når jeg går i teatret?
Det er ikke længere påbudt at bære maske på teatrene, men du er velkommen til at have den på, hvis du vil.

Kan jeg gå i teatret, hvis jeg er i særlig risikogruppe?
Vi opfordrer til, at du følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vurderer, hvad der er bedst for dig. Det vigtigste er, at du ved, at alle teatrene tager de nødvendige foranstaltninger for at gøre teaterbesøget sikkert for både publikum, medvirkende og personalet.

Hvordan sikrer I, at der ikke er køer ved baren, garderoben og toiletterne?
Teatrene indretter publikumsområdet således, at det lever op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og således at der ikke opstår køer ved og omkring knudepunkterne. Teatrene er desuden særligt opmærksomme på at skabe en tryg og sikker ankomst og afgang. Du får konkrete retningslinjer i den servicemail, du modtager før du skal i teatret.Særligt for grupper/insitutioner/skoleklasser
:
Hvilke afstands- og arealkrav skal vi overholde?
Institutioner, skoleklasser, familiegrupper og vennegrupper m.m. der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder. Deltagerne vurderer selv, om de tilhører en gruppe.

Hvor mange publikummer må vi være udenfor teatersalen?
I publikumsarealerne uden for lokalerne skal der være 4 m2 gulvareal for hver person. Dette er eksklusiv personale. Derfor lukkes I ind i teatret i grupper og følges ind i salen i grupper.

Hvor gælder retningslinjerne?
Retningslinjerne gælder alle typer teaterforestillinger, både indendørs og udendørs.Herunder kan du læse et udpluk af Kulturministeriets retningslinjerne, der er gældende for inden- og udendørs arrangementer med fast eller midlertidig sædeopstilling:

  • Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.
  • Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert 2. sæde være tomt mellem familie- eller vennegrupper (inkl. skoleklasser).
  • Der må maksimalt tillades adgang for 1 publikum pr. 2 m2 gulvareal i salene. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar m.v.
  • Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder, også selvom der er mindre end 1 meter mellem dem.
  • Der må i publikumsarealerne uden for salene maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal (inkl. personale), hvortil der er offentlig adgang. Hertil medregnes ikke personer, der samtidigt opholder sig i salene.
  • Foyer og tilstødende publikumsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand på minimum 1 meter mellem hver person.
  • Institutionerne bør have fokus på styring af publikumsstrømme og i relevant omfang overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler, og der kan med fordel ske køstyring f.eks. via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale/vagter, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.
  • Der opretholdes minimum 2 meter til nærmeste publikum til de optrædende på scenen eller i orkestergraven.

Retningslinjerne kan læses i fuld længde på Kulturministeriets hjemmeside.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger her: www.sst.dk/corona

Følg med i situationen på teatrene på Teaterbilletters facebook


Del side